UA / RU
Підтримати ZN.ua

ЗСУ вдалося вийти з Лисичанська без втрат – Гайдай

Українські військові відійши на готові укріплені позиції далі на захід.

Глава Луганської ОВА Сергій Гайдай заявив, що Збройним силам України  вдалося вийти з Лисичанська без втрат. Українські військові відійшли на готові укріплені позиції далі на захід, інформує ВВС.

"Вони просто знищили б місто здалеку, так що не було сенсу залишатися. Ми б потрапили в оточення і повинні були б сидіти там, поки місто обстрілювали", - наголосив Гайдай.

За його словами, армія РФ має суттєву перевагу в техніці та боєприпасах.

"Всі пішли без втрат. Особисто мені важко і боляче, але це не програна війна. Це лише одна битва, яку ми програли. Нам потрібно було зберегти наші війська, щоб, коли прибуде достатня кількість зброї, що поставляється Заходом, ми могли провести нормальні операції і контратакувати", - підкреслив глава ОВА.

Читайте також: Арестович пояснив тактику ЗСУ при обороні Лисичанська та Сєвєродонецька

Напередодні Генштаб, що українські військові відійшли з позицій у Луганській області після важких боїв за Лисичанськ. Раніше Сергій Гайдай зазначив, що Росія напала на місто з неймовірною жорстокою тактикою

РФ заявила в неділю, що її сили та їхні союзники взяли під контроль східний район Луганської області після захоплення останнього українського опорного пункту Лисичанська.