UA / RU
Підтримати ZN.ua

ЗСУ утримують оборону біля Бахмута і знищують ворожу ППО — Генштаб

Тривають запеклі бої на Донеччині.

Російські окупанти без особливого успіху намагаються просуватися на бахмутському та авдіївському напрямках, де ЗСУ міцно тримають оборону, завдаючи повітряних та артилерійських ударів у відповідь. За минулу добу українські захисники знищили три склади боєприпасів та два засоби ППО ворога, повідомляє Генштаб.

За інформацією наших воїнів, протягом минулої доби противник завдав п'ять ракетних та 23 авіаційних удари, здійснив понад 100 обстрілів з РСЗВ. Внаслідок цього постраждали райони більш як 45 населених пунктів. 

Як і раніше, найактивніше росіяни намагаються наступати на Донеччині. Там підрозділи сил оборони відбили їхні атаки в районах населених пунктів Яковлівка, Бахмут, Бахмутське, Олександропіль, Кам’янка, Авдіївка, Первомайське, Красногорівка, Мар’їнка та Новомихайлівка.

Що стосується втрат противника, то 29 жовтня авіація ЗСУ завдала по ворогу 32 удари. Із них 23 - по районах зосередження озброєння та військової техніки, три - по взводних опорних пунктах, а також шість - по позиціях ППО. Воїни української протиповітряної оборони збили ракету "Іскандер-К". Підрозділи ракетних військ і артилерії за поточну добу уразили шість районів зосередження озброєння та військової техніки, три склади боєприпасів, два засоби ППО та дев'ять інших важливих військових об’єктів противника. 

Читайте також: Стріляє далі та влучніше: на півдні ЗСУ мають перевагу над ворогом в артилерії — NYT

Раніше повідомлялося про втрати РФ у Севастопольській бухті, де вчора вранці відбулася низка вибухів.