UA / RU
Підтримати ZN.ua

ЗСУ: Уночі БпЛА росіян маневрували майже шість годин. Така тривала робота виснажує системи ППО

Окупанти почали застосовувати баражуючі боєприпаси і проти прифронтових територій. Чому?

Речниця ОК "Південь" Наталія Гуменюк розповіла, що під час атак по Україні з допомогою дронів пріоритетом окупантів залишається критична інфраструктура. Під час телемарафону вона наголосила, що характерною особливістю стало те, що тепер ворог спрямовує свої далекобійні баражуючі снаряди і на прифронтові території. 

"Нічна атака знову була в тих традиціях, які ворог закладає нам за своєю схемою. Робота протиповітряної оборони була дуже потужною і довгою. Це виснаження наших систем. Майже шість годин маневрували безпілотники", — розповіла Гуменюк. 

Атаку Shahed'ами прифронтових міст вона пов'язує з "творчим пошуком" окупантами нових тактик. Причиною цього є в тому числі робота Сил оборони по лівобережжю Херсонської області, внаслідок якої росіяни втратили черговий пункт боєпостачання.

"У зв'язку з цим бачимо зниження кількості артилерійських обстрілів. Вони вишукують інші способи, якими можна завдати ударів по наших потужностях", - зазначила речниця.

Читайте також: «Концепція війни змінилася» – Залужний назвав нові пріоритети у статті для CNN

Нагадаємо, уночі Сили оборони збили 11 з 24 БпЛА, які росіяни випустили у наш повітряний простір. Ще сім ударних дронів не досягли своїх цілей та були локаційно втрачені.