UA / RU
Підтримати ZN.ua

ЗСУ просунулися на сім кілометрів за добу на межі Херсонщини й Миколаївщини

Звільнено понад десяток населених пунктів.

Українські захисники протягом минулої доби просунулися на сім кілометрів уперед на межі Херсонської та Миколаївської областей. Про це повідомила пресслужба оперативного командування “Південь” Збройних сил України у Facebook.

Як зазначається, нашим воїнам вдалося звільнити від російських окупантів майже 260 квадратних кілометрів території та 12 населених пунктів у цьому регіоні.

Водночас, у “Півдні” закликали людей зберігати інформаційну тишу, якої потребує поточна військова операція. Там пояснили, що деокупація наших земель продовжується, але військові мають провести низку заходів для забезпечення безпеки їхніх жителів і власних підрозділів перед оголошенням результатів.

“Пам’ятайте про те, що у цій війні потужний інформаційний фронт. Сприйняття і поширення інформації теж може діяти на ураження, як зброя. Не дозволяйте ворогу розбурхувати паніку, ретельно перевіряйте інформацію”, – додали в повідомленні.

Читайте також: ЗСУ на Херсонщині з 1 жовтня просунулися на понад 36 км в глибину оборони противника – Залужний

За даними ОК, наразі на південнобузькому напрямку ворожа армія перегруповується й частково виводить свої сили на лівий берег річки Дніпро. Ситуація там залишається напруженою, попри повідомлення агресора про відступ, але контролюється українськими бійцями. 

Крім того, загарбники продовжують вести обстріли нещодавно звільнених населених пунктів Херсонщини, а також тилових районів України.

“Варто пам’ятати, що на тлі невдач на фронті ворог часто здійснює масовані ракетно-дронові атаки. Не нехтуйте власною безпекою, дотримуйтесь порядку дій за сигналами повітряних тривог”, – підсумували в командуванні.

Раніше стало відомо, що Збройні сили України звільнили село Борозенське Бериславського району Херсонської області.