UA / RU
Підтримати ZN.ua

ЗСУ потребують зброї, що здатна вражати російську артилерію на відстані 10-20 км від переднього краю – Бутусов

Для вирішення подібних завдань потрібні керовані ракети, або далекобійні артилерійські системи з корегованими чи керованими боєприпасами.

Українські війська потребують летальної зброї, що здатна вражати мобільну російську важку артилерію, яка розміщується на відстані 10-20 км від переднього краю.

Про це у своїй статті для DT.UA пише журналіст та військовий експерт Юрій Бутусов. За його словами, летальна зброя від західних союзників необхідна Україні не як політичний сигнал, а як засіб позбавлення окупаційних російський військ технічної переваги над українською стороною.

"Україні необхідна летальна зброя, яка б змогла швидко уражати мобільну російську важку артилерію, що розміщується на віддалі 10-20 кілометрів від переднього краю і часто безкарно обстрілює українські позиції, а також високоточні системи ураження станцій радіоелектронної розвідки та цілевказівки", – йдеться в статті.

Бутусов підкреслює, що в умовах мінських обмежень і значної переваги російських військ у боєприпасах точність набуває ключового значення.

"Відставання української армії в інших видах важкого озброєння не є таким критичним, як у цій сфері. Для вирішення цих завдань потрібні керовані ракети повітряного або наземного базування, або ж далекобійні артилерійські системи з корегованими чи керованими боєприпасами в комплексі з системами виявлення, зв'язку та керування вогнем. Така допомога дозволить у стислі терміни змінити характер бойових дій, і небезпека швидкого удару у відповідь значно знизить ефективність застосування російської важкої артилерії для обстрілу українських позицій та населених пунктів.", – підсумовує автор.

Детальніше про російську агресію проти України читайте в статті Юрія Бутусова "Військова допомога США: новий підхід Трампа?" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".