UA / RU
Підтримати ZN.ua

ЗСУ почали укріплювати третє кільце оборони Києва

На Правому березі армію РФ зупинили на відстані 70 кілометрів від столиці.

Українські військові почали працювати над зміцненням третього, дальнього кола оборони Києва. Про це заявив заступник начальника штабу Командування Сухопутних військ Збройних сил України Олександр Грузевич під час брифінгу в Медіа Центрі Україна.

“Для ворога перекриваються основні шляхи наступу. Кожне місто готується як оборонний форт. Раніше було створено два кола оборони. На Броварському та Бориспільському напрямку противник відмовився від наступальних дій. ЗСУ веде роботу по укріпленню третього, дальнього кільця оборони”, - розповів Грузевич.

Він зазначив, що на Правому березі українські війська змогли зупинити окупантів на відстані майже 70 кілометрів від столиці. За його словами, це унеможливлює ведення вогню, за винятком ракетних обстрілів.

На Лівому березі також вдалося зупинити наступ армії РФ, однак противник “цинічно розстрілює нашу інфраструктуру”.

Олександр Грузевич також додав, що в Києві створили ефективну протидиверсійну систему. За останні дні знайшли і знищили понад 100 осіб у складі диверсійно-розвідувальних груп, а з початку повномасштабного вторгнення Росії в столиці ліквідували понад 35 ДРГ.

Крім цього, на брифінгу заступник начальника штабу Командування Сухопутних військ розповів про розробку системи, яка до мінімуму зведе потрапляння ракет у цивільних українців.