UA / RU
Підтримати ZN.ua

ЗСУ не все розповідають про повітряні загрози: в ГУР МОУ розповіли, чому

Громадянам надають лише інформацію про саму тривогу, але чим і звідки стріляють – не повідомляють

Збройні сили України свідомо приховують деякі дані про повітряні загрози для того аби окупанти не змінювали лінію своєї поведінки. Про це в телеефірі сказав представник Головного управління розвідки Міноборони України Вадим Скібіцький, повідомляє Gazeta.ua.

За його словами, військові не хочуть, аби росіяни дізналися, що їх розсекретили і прорахували їхні кроки наперед. Це змусить їх змінити свою поведінки. Громадянам подають необхідну інформацію, а нюанси щодо того, який це тип ракети, звідки запускається і які це носії, потрібні лише для прийняття рішень військовими. Тому громадянам важливо неухильно дотримуватися правил безпеки під час повітряної тривоги.

Читайте також: МО: 70% російських ракет спрямовані по цивільній інфраструктурі

«Це може бути і ракета, зокрема, і повітряного, і морського базування, і навіть РСЗО "Град", "Смерч", які використовує РФ. У багатьох випадках, якщо, наприклад, відстань дуже маленька до міста, зокрема, ми говоримо про Харків або Миколаїв, дії мають бути швидкими, скоординованими", – сказав Вадим Скібіцький представник ГУР МОУ.

Він сказав, що вороги дуже активно користуються тим, що люди вже звикли до війни і менше бояться, а отже менше дотримуються правил поводження при загрозі обстрілу.

"Росіяни збільшили кількість обстрілів саме цивільних об'єктів, і при цьому, якщо це раніше була або темна пора доби або рано-вранці, то наразі вони не цураються і завдають цілеспрямованих ударів по інфраструктурі і скупченнях людей посеред білого дня. І це реальний показник суті тої терористичної держави, якою є РФ", – вважає представник військової розвідки.

Читайте також: ППО США не допоможе? Експерт розповів, коли Україна буде захищена від російських ракет

Нагадаємо, російські війська щоденно завдають ракетні удари по містах України. Не встигли українці оговтатись від обстрілу центру Вінниці у четвер, 14 липня, як уже після цього за ці два дні росіяни вдарили по Харкову, Дніпрі, Одесі, Миколаєву, Нікополі, Бахмуту, Покровську і ще не кінець переліку.