UA / RU
Підтримати ZN.ua

ЗСУ накрили вогнем російські засоби ППО та переправу, збили два гелікоптери – Генштаб

Захисники продовжують вражати місця зосередження росіян, завдаючи їм нових втрат.

Протягом п’ятниці, 7 жовтня, українські бійці завдали нових ударів по позиціях і об’єктах російських військ на території нашої держави. За останні дні окупанти втратили ще більше техніки й особового складу, повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України у вечірньому зведенні.

Зокрема, у Генштабі підтвердили, що в результаті ударів ЗСУ було ліквідовано солдатів і військову техніку ворога, включаючи засоби протиповітряної оборони, у районі Каховки Херсонської області. 

Крім цього, 5 жовтня від вогню наших бійців армія РФ втратила до десяти своїх військових загиблими й близько 20 пораненими неподалік села Борозенське на Херсонщині.

Читайте також: Трофейна техніка РФ становить значну частину військового арсеналу України — британська розвідка 

У п’ятницю ж українська авіація вразила ще вісім місць концентрації зброї та бойової техніки противника, а також три його зенітних ракетних комплекси.

Наші ракетні війська та артилерія вдарили по одному району скупчення живої сили, озброєння і техніки загарбників, їхній понтонній переправі й комплексу радіоелектронної боротьби.

Більше того, сили ППО України знищили два безпілотники й два вертольоти росіян.

Воїнами Сил оборони було відбито чергові атаки російських військ у районах Виїмки, Бахмутського, Красної Гори, Бахмута, Майорська, Андріївки, Первомайського, Веселого, Кам’янки, Побєди, Невельського, Новомихайлівки й Тернових Подів.

Читайте також: Російські війська вдруге за день ударили по Запоріжжю: ППО збила три ракети

Однак, ворожа армія тим часом продовжила обстріли українських населених пунктів. Було зафіксовано два російських ракетних удари і п’ять авіаційних, а також більше десяти атак із реактивних систем залпового вогню. 

Внаслідок ударів окупантів постраждала інфраструктура й мирне населення понад десяти наших населених пунктів. Йдеться, зокрема, про Запоріжжя, Миколаїв, Рідкодуб, Гуляйпільське, Новоандріївку та Славгород.

Раніше повідомлялося, що від 24 лютого українські військові деокупували вже більше 2 400 квадратних кілометрів територій Херсонщини