UA / RU
Підтримати ZN.ua

ЗСУ ліквідували понад 80 російських окупантів, ударивши по двох об’єктах на півдні – Генштаб

Також окупанти втратили два гелікоптери, два танки й іншу техніку.

Українські військові продовжують завдавати втрат російським загарбникам на території нашої держави. Зокрема, за попередні дні захисники накрили вогнем два ворожі об’єкти на півдні, ліквідувавши лише там понад 80 солдатів РФ. Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України у вечірньому зведенні.

Зокрема, ураження зазнав пункт управління агресора в районі міста Енергодар Запорізької області. Там противник втратив більше ніж 50 осіб загиблими й понад 40 пораненими. Крім того, було знищено черговий російський вертоліт Ка-52.

Також ЗСУ завдали точних ударів по штабу окупантів у селищі Червоний Маяк на Херсонщині. Внаслідок цього загинули ще щонайменше 30 військових РФ. До того ж, знищені два танки й чотири вантажівки.

У районі села Дніпровка Запорізької області підтвердилося збиття українськими бійцями гелікоптера Мі-8 загарбників.

Читайте також: Ми не морозилка — Данілов заявив, що про заморозку конфлікту не йдеться

Протягом п’ятниці, 11 листопада, наші авіація завдала ще п’ять ударів по місцях скупчення живої сили, озброєнь і техніки Росії. 

Тим часом воїни ракетних і артилерійських підрозділів уразили ворожий пункт управління, два склади боєприпасів, два райони зосередження особового складу й ОВТ та три інші важливі об’єкти армії противника.

Однак, російські війська не припинили атакувати територію України з повітря. 11 листопада вони завдали три ракетних і дев’ять авіаційних ударів, здійснили більше ніж десять обстрілів з РСЗВ.

Удари агресора були зафіксовані в районах населених пунктів Харківської, Донецької, Херсонської, Вінницької та Миколаївської областей.

Генштаб ЗСУ також повідомив, що передові підрозділи українських захисників на окремих ділянках уже дійшли до правого берега річки Дніпро в ході успішного звільнення від російських окупантів території Херсонської області.