UA / RU
Підтримати ZN.ua

ЗСУ контролюють більшу частину Маріуполя — радник мера

Під українським контролем залишаються Приморський район, частина Лівобережного в районі "Азовсталі", узбережжя від "Азовсталі" до порту, сам порт і власне території заводів, що є навколо. 

Радник мера Маріуполя Петро Андрющенко розповів, що більша частина міста знаходиться під контролем ЗСУ, тоді як окупаційні війська зосереджені насамперед на околицях. Про це він написав на своєму Телеграм-каналі. 

"Росіяни другий день поспіль поширюють ту саму новину, що вони взяли під контроль місто. Іноді уточнюючи, що взяли під контроль все ж таки центр. Це не відповідає дійсності. Для загального розуміння, фактично вони просунулись в контролі на один квартал і відносно контролюють територію в районі знищеного драмтеатру. Саме в цьому квадраті розташовано будівлі евакуйованих облпрокуратури та СБУ", - наголосив Андрющенко, зазначивши, що це не центральна частина міста. 

Він пояснив, що підтвердженням цього може бути інтерв’ю гауляйтера Костянтина "Трупожера" Іващенка, місце "виборів" та території, де російські війська та колаборанти займаються своєю "діяльністю". Все це околиці.

"До того ж під українським контролем залишаються Приморський район, частина Лівобережного в районі "Азовсталі", узбережжя від "Азовсталі" до порту, сам порт і власне території (включаючи навколо) заводів. Навіть за площею це більша частина міста, - наголосив Андрющенко. - Тому не віримо і не фантазуємо. Маріуполь був, є і буде українським містом, де першим сходить сонце над морем в країні". 

Читайте також: Маріуполь: Росія або смерть — CNN

Нагадаємо, росіяни підтвердили, що окупанти вбили десятки чоловіків у цивільному одязі під час виходу з Маріуполя гуманітарними коридорами. В Москві стверджують, ніби це були переодягнуті українські військові. 

Президент України Володимир Зеленський під час поїздки у Бучу підтвердив, що ситуація в Маріуполі - найважча, тому він сподівається на посередництво Туреччини. Також він зазначив, що "найближчі дні, а може, найближчі години у нас з'явиться відповідь на ваше дуже складне питання".