UA / RU
Підтримати ZN.ua

ЗСУ дали жортску відсіч терористам під Авдіївкою

Під Талаковкой поранили українського військовослужбовця.

Обстановка в зоні проведення антитерористичної операції залишається напруженою. Бойовики російсько-терористичних формувань продовжують обстрілювати позиції Збройних сил України, в тому числі, застосовуючи заборонені Мінськими домовленостями види озброєнь.

У п'ятницю, 24 вересня, противник дев'ять разів порушив режим припинення вогню, оголошений в рамках "шкільного перемир'я". ЗСУ шість разів придушували вогнем вогневі точки противника, повідомляє прес-центр штабу АТО.

З 5:00 терористи протягом години обстрілювали авдіївську промзону на донецькому напрямку, випустивши 13 мін калібру 120 міліметрів, 19 мін калібру 82 міліметри і зробивши більше 20 пострілів з танка. ЗСУ жорстко відповіли противнику.

Вранці терористи майже три години вели вогонь по шахті Бутівка з 82-мм мінометів, гранатометів і великокаліберних кулеметів. Вдень під вогнем противника знову опинилася Авдіївка, а також Кам'янка.

По Водяному на приморському терористи двічі відкривали вогонь з гранатометів. У районі Павлополя зафіксовані провокації із застосуванням великокаліберних кулеметів.

Близько 14:00 під час обстрілу Талаківки з автоматичного гранатомета був поранений український військовослужбовець.

Як повідомлялося, за результатами засідання Тристоронньої контактної групи в Мінську 23 серпня було оголошено про введення з 25 серпня режиму припинення вогню у зв'язку з початком навчального року. Так зване "шкільне перемир'я" стало вже 11-м з початку війни в Донбасі. Бойовики російсько-терористичних формувань порушили його у перший же день.