UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зранку російський ворог не вчиняв активних дій, лише робив окремі тактичні рухи – Арестович

Своєю чергою ЗСУ вранці в районі Херсону нанесли потужний удар по ворогу.

Зранку російські окупанти не вчиняли активних дій, повідомив радник голови офісу президента Олексій Арестович. Він також зазначив, що Збройні Сили України контролюють ситуацію.

«Активних дій противник зранку не вчиняє, він робить окремі тактичні рухи, покликані покращити його позицію та забезпечити постачання. Збройні сили України контролюють цю ситуацію. Покращують власну позицію, наносять окремі контрудари авіаційному та артилерійське ураження», – зазначив Арестович.

Він повідомив, що вранці ЗСУ нанесли потужний удар по ворогу в районі Херсону. Зараз втрати окупантів біля Херсону з'ясовуються.

Читайте також: З початку вторгнення в Україну армія РФ втратила понад 10 тисяч військових — Генштаб ЗСУ

Раніше Україна звернулася до ЄСПЛ із заявою про введення попередніх заходів відповідно до Правила 39, що дозволяє Суду видати наказ на адресу будь-якої держави-учасниці Європейської конвенції з прав людини на час розгляду скарги про порушення цієї конвенції.

Також прокурор Міжнародного кримінального суду в Гаазі Карім Хан заявив про те, що готовий якнайшвидше розпочати розслідування російського вторгнення в Україну.