UA / RU
Підтримати ZN.ua

ZN.UA увійшло до списку видань-лідерів з дотримання професійних стандартів

«Дзеркало тижня» було вкотре відзначено як медіа, що дотримується найвищих стандартів професії.

Інститут Масової Інформації (ІМІ) опублікував рейтинг видань за рівнем дотримання професійних стандартів. ZN.UA у черговий раз увійшло до списку медіа з найвищим рейтингом.

ІМІ провів аналіз стрічки новин найпопулярніших видань України і оприлюднив список за рівнем дотримання стандартів. «Дзеркало тижня» та вісім інших онлайн-медіа потрапили до категорії ЗМІ з найвищим рейтингом (понад 95% дотримання стандартів).

Рейтинг у понад 95% також отримали інші видання – «Бабель», «Громадське», «Суспільне», «Ліга», «Українська правда», «Еспресо», «Лівий Берег» та «Слово і діло».

Загалом, рівень дотримання стандарту достовірності в грудні 2023 року становить 95,48% в середньому серед усіх досліджуваних медіа.

До моніторингової вибірки входили 25 популярних онлайн-медіа України. За допомогою моніторингового робота ІМІ з рубрики новин кожного сайту витягнуто по 100 матеріалів, які вийшли одночасно в стрічках новин кожного видання в період з 10:00 у два окремих дні – 7 та 11 грудня 2023 року. Всі відібрані для моніторингу новини опрацьовані експертами вручну.

Читайте також: "Дзеркало тижня" знову ввійшло до списку найякісніших і найвідповідальніших медіа України

ZN.UA не вперше потрапляє до рейтингу ЗМІ з найвищим рівнем професійних стандартів, якості та відповідальності.