UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зниження температури: синоптики попередили про незначне похолодання

Але температурні показники залишаться високими для квітня.

Як і прогнозували синоптики, початок квітня цього року був дуже теплим. Але цього тижня температура може трохи знизитись. Синоптикиня Укргідрометцентру Наталія Птуха розповіла NV коли це станеться.

Читайте також: Погода у квітні: прогноз від Укргідрометцентру

 «В нічні години найближчими днями буде +6…+12 градусів, а в денні +20…+26. Приємні і комфортні показники, і вони будуть практично по всій території країни», – розповіла вона.

Таке тепло несуть до країни південно-західні повітряні потоки, які зараз панують над Україною. Та посеред тижня — 10−11 квітня — ці потоки перебудуються, вітер з південно-західного стане північно-західним, що приведе до похолодання.

«Втім, зниження температури буде не надто різким і відчутним. В четвер і п’ятницю, 11−12 квітня, у західних та північних областях денна температура буде вже не +20…+26, а +17…+22 в денні години. Загалом, комфортна весняна погода з досить високими показниками збережеться», – пояснила вона.

За її прогнозом, дещо свіжіше протягом тижня буде в Карпатах — там +1…+6 вночі і +12…+17 вдень, але з 10 квітня потеплішає і в гірському регіоні країни — вночі до +10, а вдень повітря прогріватиметься до +14…+20 градусів.

«Дощів практично не буде, адже впродовж тижня погоду в Україні визначатиме поле підвищеного тиску. Антициклональний характер погоди — мало хмар, переважно без опадів по всій території України», — пояснила експертка.

На тлі сухої погоди без опадів настає пожежонебезпечний період. Це стосується багатьох областей, тож на природі краще не розпалювати багаття. І наприкінці цього бездощового тижня ризик поширення вогню лише посилиться.

А ось у вихідні можуть надійти атмосферні фронти з північного заходу, які принесуть опади. Найімовірніше — у суботу у другій половині дня. А у неділю вже практично у більшості областей можуть бути невеликі дощі

За її словами, схожа картина буде і на початку наступного тижня — мовляв, такі атмосферні фронти надходитимуть частіше, тож і дощі будуть, і можливе знову певне зниження температури.

У Києві та області впродовж тижня також буде сухо, тепло і без опадів. Вночі до +10, вдень до +25. А 11 квітня невеликий південно-західний вітер перейде у північно-західний, і тоді відбудеться певне зниження температури — в межах +19…+21 вдень.

А вже  12−13 квітня денна температура повітря у столиці ще трохи знизиться: до +16…+18 градусів.

У кінці березня та на початку квітня температурні показники значно перевищили норму. Таку аномально теплу погоду прогнозують протягом усього квітня. Нагадаємо, якою буде погода в квітні за прогнозом синоптиків.