UA / RU
Підтримати ZN.ua

Знищення Керченського мосту не ізолює російські війська на півдні: що для цього потрібно

Коваленко сумнівається, що звільнити Донецьку та Луганську області вийде швидше, ніж Крим. 

Знищення Керченського мосту в анексованому Криму може кардинально змінити ситуацію на півдні України, адже в такому випадку без належного забезпечення залишаться як групи військ "Дніпро" та "Схід",  так і група "оборони" півострова, заявив військово-політичний Оглядач Олександр Коваленко. Він наголосив, що мова йде про 200 тисяч російських окупантів, яким щодня потрібен великий об'єм матеріально-технічного забезпечення. 

Після того, як міст буде знищено, українським захисникам на півдні поступово буде ставати легше.

"Вони (окупанти - ред.) будуть знаходитися все більше в скрутному становищі з дефіцитом, — наголосив військовий. — Але якщо ми говоримо про ізоляцію — треба не лише знищити Керченський міст, а й повний контроль Чорного та Азовського моря та повітряного простору над Кримом. Щоб не було можливості доставляти вантажі морем та авіацією".

Коваленко сумнівається, що війна в Україні закінчиться поверненням Криму. На його думку, звільнити півострів вийде швидше, ніж Донецьку та Луганську області. 

Читайте також: Посол США висловилась щодо анексії Криму та її визнання Сполученими Штатами

Нагадаємо, начальник ГУР МО Кирило Буданов заявив, що на росіян очікують нові сюрпризи в Криму та рекомендував цивільним не користуватись Керченським мостом. За словами розвідника, для успішної оборони та контрнаступу ЗСУ потрібно контролювати акваторію Чорного моря та бути присутніми на півострові