UA / RU
Підтримати ZN.ua

Знищення або приниження нової України стало "особистою справою" Путіна — експерт

Українська стратегія протидії РФ повинна була б бути асиметричною, тобто передбачати постійний, активний і системний тиск саме на вразливі місця Москви.

В контексті можливих прогнозів курсу Путіна щодо нашої держави ми повинні виходити з того, що знищення або приниження нової України вже стало його "особистою справою", питанням престижу в протистоянні з Заходом, як його, очевидно, розуміє кремлівський керівник.

Про це у своїй статті для DT.UA пише Олег Бєлоколос, експерт "Майдану закордонних справ". На думку автора, ми не повинні сподіватися на якесь пом'якшення курсу Москви, адже зовсім не випадково 15 січня цього року міністр закордонних справ Росії Лавров абсолютно бездоказово звинуватив Україну в начебто невиконанні якихось міфічних зобов'язань перед Росією, "паралельних" з Меморандумом про гарантії безпеки у зв'язку з приєднанням України до Договору про нерозповсюдження ядерної зброї (відомого як Будапештський меморандум) від 5 грудня 1994 р.

"Таким чином, беручи до уваги істотну різницю у можливостях сторін, українська стратегія протидії Російській Федерації повинна була б бути асиметричною, тобто передбачати постійний, активний і системний тиск саме на вразливі місця Москви, і паралельно - вживати дієвих заходів щодо надійного захисту найважливіших національних інтересів України", - вказує експерт.

Детальніше про російську політику читайте в матеріалі Олега Бєлоколоса "Амбіції і фобії серійного агресора" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".