UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зміна погоди: синоптикиня попередила, яким буде жовтень

У вересні температура була вище норми.

За прогнозом синоптикині Наталі Діденко, у кінці вересня температура в Україні суттєво знизиться. Похолодання варто чекати орієнтовно 29 вересня.

Читайте також: Осінь 2024: коли чекати на «бабине літо»

Це підтвердила синоптикиня Укргідрометцентру Наталія Птуха в коментарі виданню NV.

За її словами, у кінці тижня можливий новий атмосферний фронт на правобережній частині території країни, який може принести порцію опадів.

«Та південний схід залишається в полі високого тиску, без усіляких дощиків, тому там зберігатиметься надзвичайний рівень пожежної небезпеки», — попередила вона.

За її прогнозом, жовтень принесе трохи осінньої свіжості. Якщо зараз в країні вдень переважно +20…+25, то на початку другого осіннього місяця буде не вище +15…+20 на більшій частині території.

«Температура повітря трошки знизиться і наближатиметься до кліматичної норми», — пояснила синоптикиня.

Осінь дасть українським енергетикам загоїти чимало ран від російських ракетних і дронових ударів по критичній інфраструктурі. Холоди не прийдуть зненацька, особливо у першій половині нового сезону. Нагадаємо, якою буде погода восени, за прогнозом метеорологині Віри Балабух, завідувачки відділу прикладної метеорології та кліматології Українського гідрометеорологічного інституту ДСНС України та НАН України.