UA / RU
Підтримати ZN.ua

ЗМІ: Нідерланди розглянуть питання постачання Україні F-16, якщо буде запит від Києва

Щодо танків, то країна чекає на рішення коаліції ЄС або НАТО. 

Очільник МЗС Нідерландів Вопке Гукстра заявив, що уряд готовий розглянути питання постачання Україні винищувачів F-16, якщо Київ дасть відповідний запит. Про це пише Netherlands Posts. 

"Гукстра сказав, що розглядатиме таке прохання з "відкритим розумом", - йдеться в повідомленні ЗМІ. 

Міністр також зазначив, що країна готова постачати і звичайне обладнання. Адже, як він нагадав, РФ вже готується до нового масштабного наступу. 

Щодо надання нам танків Leopard 2, то це рішення має бути прийняте в рамках європейської коаліції або в НАТО, заявила міністр оборони країни Кайса Оллонгрен. 

Читайте також: Попри оптимістичні прогнози, США та Німеччина так і не домовилися щодо танків для України — CNN

F-16 - багатофункціональний легкий винищувач, розроблений General Dynamics у США. У 1993 році компанія продала свій авіабудівний бізнес Lockheed Martin.

Завдяки своїй універсальності і відносно невисокій вартості, F-16 користується успіхом на міжнародному ринку, перебуваючи на озброєнні 24-х країн. F-16 є наймасовішим винищувачем четвертого покоління: станом на 2009 рік побудовано понад 4 400 машин, а у 2016 році експлуатували понад 2 500. Хоча F-16 більше не виготовляють для ВПС США, його все ще виготовляють на експорт.