UA / RU
Підтримати ZN.ua

"Москва" тепер належить Україні. Щоправда, у потопельника вже інше ім'я

Це відповідає нормам Міжнародної конвенції ЮНЕСКО від 2006 року. 

Ракетний крейсер "Москва", який ще донедавна належав Росії і був флагманом Чорноморського флоту, тепер власність Україні, позаяк потонув він за 50 кілометрів від нашого берега. За даними журналістів ТСН, з 15 квітня він належить Центральному військово-морському музею України під керівництвом Сергія Воронова.

Сам Воронов розповідає, що тепер крейсер має іншу назву - не "Москва", а об’єкт підводної культурної спадщини №2064. Саме так його внесли в реєстр. 

"Це (місце, в якому "Москва" затонула - ред.) виключні економічні води України, і згідно Міжнародної конвенції ЮНЕСКО від 2006 року, яку Україна ратифікувала,… всі сліди людської життєдіяльності на дні Чорного моря є власністю держави Україна", - зазначив Воронов.

Читайте також: Мати матроса крейсера “Москва” спростувала офіційну інформацію Міноборони РФ – “Схеми”

Нагадаємо, ввечері 14 квітня в Міноборони РФ підтвердили, що крейсер "Москва" затонув. Там зазначили, що внаслідок шторму вже пошкоджене судно, перевернулося. 

Саме крейсер Москва, який українські захисники атакували у середу 13 квітня, став найдорожчою військовою втратою РФ у війні з Україною.