UA / RU
Підтримати ZN.ua

ЗМІ: Ексочільник СБУ Херсонської області Криворучко фактично числиться у Службі, хоча торік Зеленський назвав його зрадником та позбавив звання

У відомстві підтвердили, що він "в розпорядженні центрального управління".

У 2022 році президент України Володимир Зеленський назвав зрадниками та позбавив звання двох генералів, один з яких - ексочільник СБУ у Херсонській області Сергій Криворучко. Та, за даними видання hromadske, він і досі знаходиться на службі.

"Я знаходжусь у розпорядженні у голови Служби безпеки України і залишаюся на службі", - розповів Криворучко ЗМІ, додаючи, що не є предметом кримінальних проваджень, адже "для цього немає підстав". 

Тим часом радниця очільника служби Альона Семикіна прокоментувала таку заяву ексгенерал, зауваживши, що це "його якась неправильна інтерпретація". За її словами, Криворучко не є співробітником служби, хоча й числиться там.

"Він не є людиною, прикріпленою до Малюка, це його якась неправильна інтерпретація. Він "в розпорядженні" центрального управління", – уточнила вона.

Окремо у пресслужбі СБУ згодом додали, що Криворучко наразі формально рахується у лавах СБУ, але відсторонений від будь-яких завдань. Він не має доступу до секретної інформації, не володіє поточними оперативними даними щодо діяльності Служби й не отримує грошове забезпечення.

Читайте також: У Києві знайшли мертвим полковника СБУ, у нього вогнепальне поранення голови – ЗМІ

Нагадаємо, 1 квітня 2022-го року президент України Володимир Зеленський позбавив звання генералів ексначальника Головного управління внутрішньої безпеки СБУ Андрія Наумов та ексглаву УСБУ в Херсонській області Сергія Криворучка. Тоді український лідер пообіцяв, що поступово усі зрадники, які не визначилися, де їхня батьківщина та порушили військову присягу, будуть покарані.