UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зловмисники переправляли в ОРДО метадон та димедрол заховані в дитячих товарах

Підозрюваним оголосили про підозру.

Харківські правоохоронці припинили діяльність групи, яка організувала канал незаконного переміщення в тимчасово окуповані райони Донецької області через територію Російської Федерації метадону та димедролу.

Про це повідомляє пресслужба Харківської облпрокуратури.

"Зловмисники затримані в порядку ст. 208 КПК України та повідомлені про підозру... Обласною прокуратурою узгоджені клопотання до суду про обрання підозрюваним запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою", - йдеться в повідомленні.

Члени групи переправляли метадон і димедрол через водіїв мікроавтобусів, які здійснювали нерегулярні перевезення пасажирів і товарів в окупований Донецьк, під виглядом звичайних побутових посилок.

Фото: сайт Харківської облпрокуратури

Переміщення препаратів здійснювалося в пунктах пропуску Гоптівка Харківської області та Мілове Луганської області, а в окуповані райони України - через неконтрольовані ділянки державного кордону. Препарати ховали в товари для дітей (іграшки, коляски тощо).

Фото: сайт Харківської облпрокуратури

Правоохоронці задокументували в цілому контрабандне переміщення більше 2 кг метадону та димедролу.

Читайте також: Трьох виробників метадону у Львові взято під варту

Чотирьом членам групи оголосили про підозру в організації стійкий канал контрабандного переміщення через митний кордон України з приховуванням від митного контролю сильнодіючих лікарських засобів і особливо небезпечних наркотичних засобів, а також в їх незаконному придбанні, зберіганні, перевезенні та збуті (ч.ч. 2, 3 ст. 305, ч. 2 ст. 307 КК України).

Фото: сайт Харківської облпрокуратури

Раніше Співробітники Служби безпеки України (СБУ) заблокували в Одесі незаконну поставку з РФ в Україну несертифікованих лікарських засобів, що містять психотропи.

Про це повідомляється на сайті СБУ в п'ятницю, 19 березня.

Співробітники спецслужби зафіксували кілька фактів продажу фальсифікованих лікарських засобів в Києві, Одесі та Маріуполі.

Повідомляється, що зловмисники реалізовували товар сумнівної якості під виглядом якісних оригінальних препаратів, але без дозвільних документів і сертифікатів якості.

За попередніми даними слідства, до складу угруповання входили двоє громадян України і громадянин РФ, які організували переправлення з Росії медпрепаратів, психотропних та інших фальсифікованих лікарських засобів для їх реалізації через аптечні мережі.

Також Служба безпеки України заблокувала в Києві діяльність наркоугруповання, що спеціалізувалася на виготовленні та збуті оптових партій наркотиків і психотропів.

Щомісячна "прибуток" зловмисників становила майже 70 млн гривень, повідомляє СБУ на відомчому сайті.

За місцем проживання учасників угруповання та в нарколабораторіях провели в цілому 46 обшуків. Під час слідчих дій вилучили понад 100 кг підготовленого до продажу амфетаміну, MDMA PVP і метадону, 5 тонн сировини для виготовлення психотропів, обладнання для виготовлення, а також 300 тисяч доларів, 30 тисяч євро і 20 тисяч гривень.