UA / RU
Підтримати ZN.ua

"Злодії в законі" наказали ув'язненим захопити Одеську колонію — Аброськін

За словами заступника голови Нацполіції, бунт у виправній колонії Одеси мав дестабілізувати ситуацію.

Ув'язнені Одеської виправної колонії №51 намагалися захопити адміністративну будівлю пенітенціарного закладу за вказівкою "злодіїв у законі", повідомив у Facebook заступник голови Національної поліції України В'ячеслав Аброськін. За його словами, ув'язнені мали дестабілізувати ситуацію в колонії.

"Сьогодні в Одесі за вказівкою "злодіїв в законі" у виправній установі засуджені здійснили спробу захоплення адмінбудівлі та зробили підпал. Мета - дестабілізувати ситуацію, але завдяки грамотним діям працівників ДКВС та Національної поліції України їм цього не вдалося зробити. А ось "злодіям в законі" жити в нашій країні буде ще важче", - написав Аброськін.

Як повідомлялося, в Одеській виправній колонії № 51 ув'язнені влаштували бунт під час якого на території пенітенціарного закладу сталася пожежа. За даними поліції, під час бунту постраждали четверо працівників колонії. Загиблих в результаті інциденту немає.

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за статтею 392 (дії, що дезорганізують роботу установ виконання покарань) Кримінального кодексу України.