UA / RU
Підтримати ZN.ua

З’явився чатбот для допомоги українцям з евакуацією, гуманітаркою та поверненням депортованих

Бот працює в Телеграмі, але звернутися по допомогу можна і за телефоном.

Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України запустило чат-бот Minre_1548_Help_Bot, який допомагатиме у питаннях:

Крім того, українці, яким потрібна допомога у згадани питаннях, можуть звернутися на гарячу лінію міністерства за номером 15-48, яка працює у режимі 24/7. Також можна звернутися через мобільні застосунки WhatsUpp, Telegram та Viber за номером +38(096)0788433.

Зараз Мінреінтеграції працює також над організацією безкоштовного гуманітарного евакуаційного маршруту для примусово вивезених до РФ українців за напрямом Естонія – Латвія – Литва – Польща.

Читайте також: Україна вимагає від Росії гуманітарний коридор для евакуації жителів з територій, наближених до ЗАЕС

Нагадаємо, з 23 по 27 вересня на окупованих територіях Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей тривають незаконні референдуми про входження до складу Росії. В українському Міністерстві закордонних справ вважають, що фейкові "референдуми" та гібридна "мобілізація" нічого не змінять для РФ. Водночас західні країни заявили, що не визнають результатів псвевдоволевиявлень на окупованих Росією українських територіях.