UA / RU
Підтримати ZN.ua

З'явилися фото російських передавачів для ракетних ударів. Їх треба знищувати

Але якщо є можливість, то краще повідомити правоохоронцям. Зараз особливо небезпечно торкатися будь-яких підозрілих предметів на вулиці.

Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки опублікував фото російських передавачів та закликав громадян при виявленні знищувати їх.

"Увага! При виявленні – негайне знищення. Це передавачі! Апаратура наземного позиціонування без прив'язки GPS! По них наводяться ракетні удари та орієнтуються на диверсійні групи", - йдеться у повідомленні.

Передавач виглядають так: це вкопана в землю дошка, до якої прикручено кілька пластикових білих приладів різної форми з проводами, що йдуть до елемента живлення. На одному з пристроїв може бути номер, намальований чорним маркером.

Також варто знищувати мітки для коригування вогню РФ, які диверсанти залишають на вулицях, дахах житлових будинків та підприємств. Їх можна засипати землею/піском або зафарбовувати. Мітки на деревах (останнє фото) потрібно знищувати у захисних рукавичках. Нагадаємо, якщо комусь із українців захочеться «підробити» та зробити подібні мітки за гроші, за таке передбачено 15 років в'язниці.

Читайте також: Що робити під час обстрілів: відповіді на запитання

Росія почала повномасштабне вторгнення в Україну вранці 24 лютого. Українська армія достойно дає відсіч ворогові: на нашій землі вже знищено сотні одиниць військової техніки РФ, загинуло понад 5 тисяч російських військових, понад 200 взято в полон.