UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зимові морози: синоптик розповів, якими будуть перші дні грудня

Завтра в Україну прийде календарна зима.

Незважаючи на те, що за прогнозами синоптиків, грудень цього року буде теплішим, ніж зазвичай, перші дні будуть морозними.

Читайте також: Тепліше та менше снігу: європейські синоптики розповіли, якою буде зима

Кандидат географічних наук, синоптик Ігор Кібальчич дав прогноз на початок першого зимового місяця. За його прогнозами, зима почнеться з морозів, але на сніг очікувати не варто.

У четвер, 1 грудня, буде хмарно з проясненнями, без істотних опадів. Вітер східний, 7 – 12 м/с, у південній частині та Приазов'ї пориви 17 – 22 м/с. Температура повітря вночі -6...-1 °С, на півдні та в Криму 0...+5 °С. Вдень повітря прогріється до -3…+2 °С, у південній частині та Криму +2…+7 °С.

У п'ятницю, 2 грудня, очікується мінлива хмарність, без опадів. Вітер східний, 7 - 12 м/с. Температура повітря вночі -6...-1 °С, у південних областях та Криму -1...+4 °С, вдень -2...+3 °С, на півдні та в Криму +2...+7 °С.

На вихідні, 3 – 4 грудня, утримається антициклональний характер погоди. Суттєвих опадів не передбачається. Вітер переважно східного напрямку, 5 – 10 м/с. Температура повітря вночі коливатиметься в межах -7...-2 °С, вдень -4...+1 °С. У південній частині та на Закарпатті вночі близько 0 °С, вдень +1…+6 °С.

До якої зими нам треба готуватися та чи чекати на сильні морози, читайте у матеріалі Віри Балабух «Аномальні температури: чи буде зима холодною» на ZN.UA.