UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зимові канікули 2021-2022: коли вони будуть в школах

В Україні у більшості шкіл зимові канікули перенесуть через COVID-19.

Діти та дорослі з нетерпінням очікують новорічні та різдвяні свята. В українських школах зимові канікули триватимуть два тижні.

Міністерство освіти та науки внесло зміни до графіка канікул через пандемію коронавірусу. Про це повідомляє УНІАН.

Графік зимових канікул в школах: що рекомендує МОН

У МОН дають рекомендації навчальним закладам щодо проведення канікул, але не всі школи обов’язково мають їх дотримуватися. У 2021-2022 році зимові канікули мають бути проведені:

Зазначається, що навчальні заклади можуть коригувати графік канікул відповідно до епідемічної ситуації.

Читайте також: Коронавірус в Україні: школам пропонують відправити учнів на канікули раніше

 Що може вплинути на графік зимових канікул

Дата початку та завершення зимових канікул в українських школах може варіюватися та не збігатися із рекомендацією МОН. Зокрема, на графік зимових канікул може вплинути:

У навчальних закладах для зручності також мають право посунути дату канікул, щоб не змушувати школярів виходити на один день на навчання у п’ятницю.

Іноді у школах ухвалюють рішення щодо подовження канікул, як це відбувалося з осінніми канікулами. Головний санітарний лікар України Ігор Кузін повідомив, що через значне поширення коронавірусу осінні канікули в школах мали бути подовжити до трьох-чотирьох тижнів.

Раніше стало відомо, що у МОН підтримали ініціативу Національної комісії з ТЕБ та НС щодо відправки школярів на осінні канікули раніше, ніж планувалося.