UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зима під час війни: як обрати бойлер для дому

Електричний бойлер стане у пригоді при відсутності гарячої води.

Військова агресія РФ та бойові дії можуть призвести до однієї з найскладніших зим в Україні. Українці готуються до важкої зими та роблять запаси продуктів. Але не слід забувати й про комунікації, які теж можуть постраждати під час обстрілів. Слід заздалегідь подбати про автономну подачу гарячої. Для цього можна купить електробойлер, пише "Фокус".

Який бойлер краще обрати

При виборі бойлера для нагрівання води важливо визначитися з його об’ємом та потужністю.

Бойлер, як правило, має потужність близько 1,5-2 кВт. Відповідно, дизельні генератори потужністю близько 5-6 кВт цілком "потягнуть" бойлер у разі перебоїв з електроенергією.

Обсяг бойлера варто розрахувати виходячи з кількості членів сім’ї. Так, для великої родини знадобиться бойлер об’ємом 100-150 літрів.

Зокрема, найбільш поширеними є бойлери об’ємом:

Читайте також: Підготовка до зими: як запасти дрова в Україні

Який бойлер краще купити для квартири

Купити бойлер можна у будь-якому магазині побутової техніки онлайн або офлайн. Ціни на бойлери залежать від їх потужності, об’єму та бренду.

Так, електричний бойлер об'ємом 80 літрів та потужність 1,6-2 кВт буде коштувати від 8 до 12 тисяч гривень. Щоб нагрітися, бойлеру знадобиться близько двох-трьох годин.

Слід зазначити, що на бойлері можна регулювати температуру та обирати різні режими нагріву, щоб заощадити кошти на оплаті рахунків за електроенергію.