UA / RU
Підтримати ZN.ua

Журналіст написав заяву в поліцію на мера Одеси

Журналіст поскаржився в ДБР і поліцію на дії міського голови та його охоронців.

Журналіст "Радіо Свобода" Михайло Штекель звернувся із заявою в Малиновський відділ поліції в Одесі, а також в місцевий підрозділ Державного бюро розслідувань на мера Одеси Геннадія Труханова, який відштовхнув його на брифінгу. Про це Штекель повідомив в Facebook.

"Сьогодні вранці подав заяву в поліцію і Державне бюро розслідувань на дії міського голови Одеси Геннадія Труханова, його можливої охорони та окремих співробітників одеської поліції", - повідомив журналіст.

За його словами, адвокати допомогли йому скласти заяву "з посиланнями на закони та його професійний статус". "Тепер протягом доби слідчий повинен відкрити провадження за 171-ю статтею Кримінального кодексу - перешкоджання журналістській діяльності. Без моєї заяви, самостійно, поліція Одеської області цього не зробила, подивимося на їх дії зараз", - зазначив кореспондент.

Михайло Штекель зазначив, що "очевидно міський голова, потім його охорона, а потім і співробітники поліції або патрульної поліції не давали йому нормально працювати".

Нагадаємо, 27 грудня після засідання суду, в рамках якого Труханова та інших посадових осіб звинувачують у привласненні 185 млн грн бюджетних коштів, журналісту "Радіо Свобода" Михайлу Штекелю не дали можливості поставити запитання Геннадію Труханову. Сам Труханов відштовхнув журналіста, після чого Штекеля відтіснили охоронці мера.