UA / RU
Підтримати ZN.ua

Жителям Сходу передали понад 1,2 тис. тонн "гуманітарки"

Рятувальники ДСНС організовують постійний збір і здійснюють доставку гуманітарної допомоги до місць призначення. А у звільнених від терористів містах поступово відновлюється нормальне життя.

© пресс-служба ГСЧС
© пресс-служба ГСЧС
Східній Україні загрожує гуманітарна катастрофа
© пресс-служба ГСЧС
В Україну прибуло 6 т гуманітарного вантажу

Українські рятувальники доправили мешканцям Донецької та Луганської областей понад 1200 тонн продуктів, 800 наборів добових пайків, 8650 л. питної води, 6500 буханців хліба. Про це повідомили у прес-службі ДСНС.

"У звільнених від терористів містах поступово відновлюється інфраструктура, але поки мешканців необхідно забезпечити продуктами харчування, засобами гігієни, одягом, медичними препаратами", - зазначили у ДСНС.

Мешканці постраждалих міст отримують макаронні вироби, борошно, цукор, питну воду, чай, хліб, печиво, масло, овочі, фрукти, крупи, засоби гігієни, ліки та одяг.

"Рятувальники й надалі будуть продовжувати доставляти гуманітарну допомогу жителям східних регіонів України до повного відновлення життєзабезпечення у звільнених від терористів містах", - додали у прес-службі відомства.

Нагадаємо, 14 серпня з Києва, Дніпропетровська та Харкова для жителів Луганської і Донецької області було відправлено 71 вантажівку з майже 800 тоннами гуманітарної допомоги, яку збирали з усіх регіонів України.

Як відомо, Російська Федерація направила в Україну автоколону з 262 КамАЗів, в яких, за твердженням російської сторони, знаходиться гуманітарний вантаж для жителів Донбасу. Колона як і раніше знаходиться на перевірці в пункті пропуску "Донецьк" на території РФ. !zn