UA / RU
Підтримати ZN.ua

Жителям Донбасу спростили процедуру голосування на виборах

Для зміни адреси голосування на майбутніх виборах в Раду, жителям Донбасу достатньо лише паспорта.

Центральна виборча комісія дозволила виборцям Донецької та Луганської областей змінити місце голосування на майбутніх виборах-2014 за спрощеною процедурою - написати заяву до держреєстру і отримати дозвіл по пред'явленню паспорта одного.

Таке рішення члени ЦВК ухвалили на засіданні у вівторок ввечері.

"Виборці, виборча адреса яких відноситься до території Донецької або Луганської областей, при зверненні до органу ведення державного реєстру...можуть не додавати документи, які підтверджують необхідність тимчасової зміни місця голосування", - зачитала текст нової постанови заступник голови ЦВК Жанна Усенко-Чорна.

Нагадаємо, згідно з чинним законодавством, виборці можуть проголосувати не за пропискою, надавши до органу ведення державного реєстру довідку з роботи, навчання та інші підтверджуючі документи. При цьому українці, які голосують не за своєю адресою, можуть обирати тільки партії в парламент і не можуть віддати голос за мажоритарників.

Також відзначимо, що на вибори в Раду зареєстровано більше шести тисяч кандидатів. При цьому у виборах беруть участь 29 партій. !zn