UA / RU
Підтримати ZN.ua

Жителю Черкаської області повідомили про підозру через участь у діяльності "ЛНР" – прокуратура

Підозру повідомили заочно, адже чоловік переховується від слідства.

Жителя Черкаської області підозрюють в тому, що він брав участь у діяльності підтримуваного Росією незаконного збройного формування “ЛНР”, повідомила пресслужба обласної прокуратури. Зараз вирішується питання про оголошення підозрюваного у розшук.

“За процесуального керівництва Черкаської обласної прокуратури слідчі Управління СБУ в Черкаській області заочно повідомили про підозру місцевому жителю за фактом участі в діяльності терористичної організації "Луганська народна Республіка" (ч. 1 ст. 258-3 КК України)”, - йдеться у повідомленні.

Слідство встановило, що підозрюваний перебуваючи на тимчасово непідконтрольній Україні території Луганської області, з березня минулого року “служив” на посаді “командира відділення” одного з НЗФ “ЛНР”.

Вказано, що підозрюваний переховується від слідства на тимчасово окупованій території України. Тому зараз вирішується питання щодо оголошення чоловіка у всеукраїнський розшук.

Читайте також: СБУ в Києві затримала бойовика "ЛНР"

Раніше повідомлялося про те, що контррозвідка СБУ викрила командирку угрупування бойовиків, яке брало участь у бойових діях проти сил АТО в Донбасі. Серед іншого, перебуваючи у складі відділення артилерійської розвідки так званої “10 окремої артилерійської бригади другого армійського корпусу НМ ЛНР”, підозрювана обирала вогневі позиції для стрільби. Вона також коригувала обстріли позицій підрозділів ЗСУ.