UA / RU
Підтримати ZN.ua

Жителя Івано-Франківська засудили до 3 років ув'язнення за "замах" на Зеленського

У нього вже була непогашена судимість за подібне правопорушення

Івано-Франківський міський суд визнав винним місцевого жителя у свідомо неправдивому повідомленні про підготовку замаху на Президента України і призначив йому покарання у вигляді позбавлення волі на три роки та один місяць. Інформація про це розміщена в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

За даними попереднього розслідування, в грудні 2020 року обвинувачений скористався мобільним телефоном, який належав його матері, і послав електронною поштою в управління СБУ в Івано-Франківській області повідомлення про підготовку замаху на життя президента України Володимира Зеленського.

У тексті повідомлялося: "Я готую замах на президента України в Гуті" (у 2020 році Володимир Зеленський зустрічав Новий рік в резиденції "Синьогора" в селі Стара Гута Івано-Франківської області). Після цього СБУ провела перевірку, але зазначена інформація не підтвердилася.

Читайте також: Чорнобильську АЕС "замінували": підозрюють сталкерів

У суді чоловік визнав провину і пояснив, що хотів лише перевірити стан готовності охорони президента. Він також вважав, що штат охорони необхідно збільшити. Також обвинувачений вважав, що в країні необхідно щось змінити, а тому посилав численні листи до органів державної влади та міжнародних організацій. Залякати когось або загрожувати він нібито не збирався.

За словами матері обвинуваченого, вона живе з сином, який ніде не працює. У сина не було власного телефону або комп'ютера, оскільки вона його обмежила в їх користуванні.

Як стало відомо, обвинувачений раніше притягувався до відповідальності за аналогічний злочин. Тоді йому дали два роки позбавлення волі, яке замінили на рік випробувального терміну.

Як ми повідомляли раніше, 22 вересня під Києвом було скоєно замах на помічника Президента Сергія Шефіра. Зловмисники розстріляли його автомобіль з автоматичної зброї. Всього в машину було зроблено більше десятка пострілів. Був поранений водій, сам Сергій Шефір не постраждав.