UA / RU
Підтримати ZN.ua

Жителів Миколаєва закликають зробити запаси води

З 20 травня продовжаться відключення електроенергії.

З 20 травня в Україні знову діятимуть  відключення електроенергії для населення та промисловості у вечірні години. У зв'язку з цим мешканців Миколаєва просять зробити вдома запас питної води, оскільки насосні станції не працюватимуть. Про це повідомила пресслужба МКП "Миколаївводоканал".

Звертаємось до містян з переконливою порадою – зробіть запас води для господарсько-побутових потреб у себе вдома, - йдеться у повідомленні.

Наголошується, що жителі міста можуть набирати воду у безплатних точках видачі питної води, яких у місті налічується вісім десятків.

Читайте також: Світло, вода та газ: скільки доведеться платити за комуналку у травні

Під час наступу росіян на місто у квітні 2022 року окупанти підірвали водогін, через що Миколаїв вже два роки живе без придатної до споживання води у водопроводі. Водогін до сьогодні не відновлено. На його повноцінне відновлення необхідно 3 мільярди гривень, і місцевого бюджету на це не вистачить.

Жителі також уникають непотрібного перебування в межах міста через загрозу безперервного ракетного обстрілу. Повітряна тривога часто виникає лише після атаки через близьку відстань до Криму, звідки місто часто обстрілюють ракетами.