UA / RU
Підтримати ZN.ua

Житель Миколаєва, який готував удари по ТЕЦ, отримав 15 років в’язниці

Зрадника затримали восени 2022 року.

Суд відправив за ґрати на 15 років російського агента, який готував ракетний удар по Миколаївській ТЕЦ, повідомила Служба безпеки України. Засудженому 74 роки, він є мешканцем Миколаєва та ідеологічним прихильником кремлівського режиму.

Вказано, що росіяни дистанційно завербували зрадника влітку 2022 року. А вже у вересні його затримали співробітники СБУ.

«Серед основних цілей ворога була теплоелектроцентраль, яка забезпечує опаленням майже половину житлових будинків та промислових підприємств обласного центру. Щоб уточнити інформацію про геолокацію і технологічні потужності ТЕЦ, зловмисник фотографував периметр енергооб’єкта», – додали у Службі безпеки.

За співпрацю з росіянами зраднику обіцяли гроші та лояльне ставлення окупантів у разі захоплення Миколаївської області. Суд визнав російського агента винним за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Читайте також: СБУ затримала на Харківщині колишнього правоохоронця, який шпигував за підрозділами ЗСУ

Раніше повідомлялося, що співробітники Служби безпеки зібрали докази на генерал-майора російської армії Роберта Баранова, причетного до ракетних ударів по цивільній інфраструктурі України. СБУ повідомила йому про підозру.