UA / RU
Підтримати ZN.ua

Жінку, яка викрала немовля, суд відправив під домашній арешт

Історія закінчилася добре, але що пережили батьки малюка, уявити важко

Міський суд Ірпеня відправив під домашній арешт на два місяці жінку, яка 23 жовтня викрала тримісячного хлопчика в селищі Коцюбинське Київської області.

Жінці, яка вдень 23 жовтня обманом викрала тримісячне немовля у матері, суд обрав запобіжний захід, який передбачає домашній арешт в нічний час, а також носіння електронного браслета до 23 грудня, повідомляє ТСН.

Уточнюється, що жінка повинна перебувати вдома з 20 години вечора до восьмої години ранку, а також носити електронний браслет.

"Повідомляти слідчого, суду, прокурора про зміну місця проживання, утримуватися від спілкування з потерпілими і свідками, носити електронний засіб контролю. Строк дії постанови - 60 діб. Початок постанови - з 22.10.2019 року по 23.12.2019 включно", - йдеться в постанові суду.

Прокурори вимагали у суду покарання для викрадачки обмеження волі на строк до п'яти років або позбавлення волі на той самий строк.

Кримінальне провадження було порушено за ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини) КК передбачає обмеження волі або позбавлення волі на термін до 5 років.

Нагадаємо, вдень 23 жовтня в селищі Коцюбинське Київської області жінка обманом забрала тримісячного малюка у матері і втекла на машині в невідомому напрямку. Про викрадачку відомо, що їй 26 років, родом вона з Бердичева. У поліції розповіли, що жінка була добровольцем у зоні бойових дій на Сході, отримала контузію і переїхала в Київ. Мала бажання завагітніти, але не виходило. З чоловіком або хлопцем, у поліції не уточнили, розлучилася. І згодом, вже з іншим, таки вдалося. Але виносити немовля не вийшло, проте нікому в цьому жінка не зізналася. Жила в хостелі і знайомим у приватних чатах викладала свої фотографії. А три дні тому одній з подруг сказала, що народила сина, і навіть надіслала фото новонародженого. Коли поліція її розшукала з викраденою дитиною, вона намагалася переконати, що це її дитина. Але потім здалася, і почала співпрацювати зі слідством.

Нагадаємо, торік у Львові зловмисники викрали іноземця та вимагали у рідних за його повернення 100 тисяч доларів.