UA / RU
Підтримати ZN.ua

Жінкам масово віддавають у власність авто договорами дарування – є версія чому

Кількість таких угод рекордно зросла в лютому, а почалась тенденція ще з середини 2023 року

Жінки почали масово отримувати у власність через договори дарування, автомобілі. Така тенденція спостерігається ще з минулого року, але дуже посилилась у лютому 2024 року, про що свідчать відкриті набори даних МВС. За даними NGL.media, які отримали знеособлену, але з розподілом на стать інформацію про реєстраційні дії від Головного сервісного центру МВС, з грудня 2023 року жінки потрапили у тренд дарувань.

Динаміка таких подарунків наступна:

“У лютому обдарованих автомобілями жінок стало у шість разів більше, ніж чоловіків”, – зазначає видання.

Читайте також: Законопроєкт про мобілізацію: комітет не підтримав арешт банківських рахунків і цінностей ухилянтів

За версією експертів, відповідні зміни могли відбутися як реакція на імовірне ухвалення закону, який передбачає відповідальність для ухилянтів від служби, зокрема у вигляді обмеження права користування автомобілем.

Водночас перевагою в один голос, рішення про блокування карток і обмеження користування транспортом тим, хто ухиляється від служби в армії, не пройшло через профільний комітет Верховної Ради. Раніше депутати вже відхилили одне з обмежень – обмеження прав на операції з нерухомістю. Тепер комітет повністю відхилив відповідні пропозиції.

“На засіданні комітету з нацбезпеки і оборони з перевагою в один голос пройшла правка, яка виключає з тексту законопроекту весь розділ змін до Кодексу адміністративного судочинства! Таким чином знімаються пропозиції по замороженню рахунків, банківських карток, обмежень по виїзду за кордон та керування автівкою”, – повідомив народний депутат Олексій Гончаренко.