UA / RU
Підтримати ZN.ua

Жебрівський підрахував, що на відбудову Донбасу необхідно понад 600 млн грн

Губернатор підкреслив, що відновлення зруйнованого житла є важливою проблемою.

Голова Донецької обласної військово-цивільної держадміністрації Павло Жебрівський заявив, що на відновлення інфраструктури Донецької області, зруйнованої військовими діями бойовиків, необхідно понад 600 млн грн.

Як повідомляє прес-служба ВЦД, таку заяву Жебрівський зробив на зустрічі з представниками агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

"Тільки за попередніми розрахунками, на це необхідно понад 600 млн грн. У лінії розмежування 70% доріг зруйновані, залізничне сполучення на Маріупольському напрямку дуже проблемние", - зазначив губернатор.

Жебрівський підкреслив, що відновлення зруйнованого житла є не менш важливою проблемою.

"В руїнах знаходяться всі міста, в яких були і досі йдуть бої. Це такі міста, як Авдіївка, Красногорівка, Мар'їнка, Широкіне. До речі, Широкіне необхідно відбудовувати з нуля. Тому ми будемо дуже раді будь-якій допомозі з вашого боку", - уточнив він.

Представники агентства США з міжнародного розвитку зазначили, що зараз робиться все, щоб допомогти постраждалим людям пережити зиму і надати їм необхідну допомогу.

Раніше повідомлялося, що Жебрівський скасував власне розпорядження згідно з яким раніше були створені 6 територіальних громад в області. Про це йшлося у розпорядженні губернатора № 390-395 від 14 серпня, якими були створені Черкаська селищна, Андріївська сільська, Краматорська міська, Очеретинская селищна, Октябрськая сільська, Краснолиманська міська територіальні громади.