UA / RU
Підтримати ZN.ua

«Зернова ініціатива»: ще два кораблі з агропродукцією вийшли з українського порту

27 тисяч тонн української агропродукції відправили до країн Азії. 

З українського порту у рамках «зернової ініціативи» вийшло ще два кораблі з агропродукцією. Про це повідомило Міністерство інфраструктури.

««Зернова ініціатива»: 80 тисяч тонн української продовольчої пшениці підуть на потреби країн, що знаходяться на межі голоду», - заявили в Міністерстві.

Зокрема, 12 листопада, в рамках реалізації «Зернової ініціативи», з порту «Чорноморськ» вийшло два кораблі з 27 тисячами тонн агропродукції, яка вирушить до країн Азії. 

Також два балкери, зафрахтовані Всесвітньою Продовольчою Програмою ООН, зайшли в порти Великої Одеси під завантаження пшеницею для мешканців Ефіопії, Ємену та Афганістану.

У порту «Одеса» 40 тисяч тонн української пшениці для Ефіопії завантажують на балкер BOZBURUN M. А у порту «Чорноморськ» такий самий обсяг пшениці для жителів Ємену та Афганістану завантажують на балкер GOKOVA M.

Крім того, наразі в портах Великої Одеси під обробкою 33 кораблі, на які завантажують 920 тисяч тонн української агропродукції.

З 1 вересня з портів Великої Одеси вийшло 444 кораблі, які експортували 10,3 мільйона тонн українського продовольства до країн Африки, Азії та Європи.

Читайте також: У Росії заявляють, що питання продовження зернової угоди «ще не вирішене»

Раніше повідомлялося, що в Женеві розпочалися переговори представників ООН та РФ щодо зернової угоди. РФ вимагає для продовження участі в угоді розблокувати експорт добрив, що застрягли в європейських портах та на складах, та поновити експорт аміаку трубопроводом Тольятті-Одеса. Непублічно, пише Reuters, агресор також вимагає послабити санкції Заходу проти державного Россільгоспбанку.