UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зеленський змінив склад комітету премії імені Тараса Шевченка

Головою комітету призначений журналіст і письменник Юрій Макаров.

Президент України Володимир Зеленський змінив склад комітету з Національної премії України імені Тараса Шевченка. Відповідний указ був підписаний у четвер, 19 грудня, повідомляє пресслужба Офісу президента.

Наголошується, що Зеленський скасував указ попереднього президента від 23 грудня 2016 року № 575 "Про склад Комітету з Національної премії України імені Тараса Шевченка".

Головою комітету призначений журналіст і письменник Юрій Макаров. Раніше цю посаду займав Юрій Щербак.

В новий склад комітету також увійшли:

Раніше повідомлялося, що Верховний суд України визнав протиправним і скасував указ президента Володимира Зеленського про скасування президентського указу Петра Порошенка, яким колишній співробітник АП Володимир Горковенко був призначений членом Нацради з питань телебачення і радіомовлення.

24 травня президент Володимир Зеленський скасував указ свого попередника Петра Порошенкавід 4 травня про призначення Володимира Горковенка членом Нацради з питань телебачення і радіомовлення. Перед цим Зеленський скасував указ Порошенка №186 від 4 травня про звільнення Юрія Артеменка з посади члена Нацради, звільнив його з посади члена Нацкомісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації.