UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зеленський вирішив скасувати військовий парад на День незалежності України

Гроші, які призначені для фінансування підготовки параду, президент планує направити на премії військовослужбовцям.

Традиційний парад Збройних сил України, який зазвичай проводиться у Києві до Дня незалежності України, цього року буде скасовано, 9 липня заявив президент України Володимир Зеленський у своєму відеозверненні Facebook.

При цьому, якщо вірити Зеленському, він вже знайшов "гідне застосування" 300 мільйонів гривень, які бюджетом виділені на проведення військового параду. Зеленський збирається перерахувати ці гроші у якості премій українським військовослужбовцям.

Також Зеленський анонсував святкування 24 серпня цього року у "новому форматі".

Нагадаємо, торішній військовий парад у Києві з нагоди 27-річчя Незалежності України став наймасштабнішим за останні роки. У ньому взяли участь 4,5 тисячі українських військовослужбовців, 250 одиниць військової техніки, у тому числі нові зразки. Також у параді вперше за останні роки брала участь армійська авіація.

Також у параді взяли участь 18 іноземних делегацій з різних країн світу, у тому числі парадні розрахунки підрозділів з Великобританії, США, Канади, Литви, Естонії, Польщі, Румунії, Молдови та знаменні групи з Грузії, Латвії, Данії, Польщі, а також, прапороносна група багатонаціональної бригади "ЛитПолУкрбриг".