UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зеленський зустрівся з прокурором МКС: "Важливо дотримуватися Римського статуту й не допустити ігнорування рішень суду"

"Ще однією темою розмови була боротьба з насильницьким переміщенням і депортацією українських дітей та розслідування цих злочинів".

Президент України Володимир Зеленський у межах зустрічі з прокурором Міжнародного кримінального суду Карімом Ханом наголосив на важливості дотримання норм міжнародного права та рішень МКС. Про це він написав у своєму Telegram.

"Важливо дотримуватися Римського статуту й не допустити ігнорування рішень суду щодо ордерів на арешт російських воєнних злочинців. Обговорили це під час зустрічі з прокурором Міжнародного кримінального суду Карімом Ханом", – зазначив Зеленський.

За його словами, ще однією темою розмови була боротьба з насильницьким переміщенням і депортацією українських дітей та розслідування цих злочинів.

Український лідер також подякував прокурору МКС за підтримку та рішення взяти участь у конференції "Об'єднані заради справедливості".

"Для нас це дуже важливо, усі сигнали дуже важливі. Світ має це почути", – додав він.

Читайте також: Для участі Путіна у саміті G20 Бразилії доведеться проігнорувати міжнародне право – Зеленський

Нагадаємо, міністерство закордонних справ України 12 вересня оголосило демарш монгольській стороні через відмову заарештувати російського диктатора Володимира Путіна під час його візиту до Монголії. Це відбулося в ході зустрічі з Генеральною директоркою департаменту Європи та Африки МЗС Монголії Ганхуурай Баттунгалаг, яка прибула до Києва з Улан-Батора на виклик української сторони.