UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зеленський зустрівся з главою Пентагону: які питання обговорювалися

Президент України відвідав форум з питань безпеки в Сінгапурі.

Український президент Володимир Зеленський у неділю, 2 червня, зустрівся з міністром оборони США Ллойдом Остіном на полях Азійського форуму з питань безпеки Діалог Шангрі-Ла в Сінгапурі. Про це повідомила пресслужба Зеленського в Telegram.

Читайте також: Британія не дала 100% дозволу на застосування Storm Shadow по Росії – Зеленський

Зеленський та Остін обговорили, зокрема, оборонні потреби України, посилення ППО, коаліцію F-16, а також підготовку двосторонньої безпекової угоди між Києвом і Вашингтоном.

Український президент подякував американському лідеру Джо Байдену за прийняття важливого рішення щодо захисних ударів зброєю Штатів по ворожій території для ефективної протидії намаганням Росії розширювати зону бойових дій.

Читайте також: Заморожений конфлікт є повільною війною — Зеленський

Раніше повідомлялося, що США дозволили Україні обмежене застосування американської зброї для ударів по російській території. Зараз постає питання, чи врешті-решт дасть адміністрація Байдена Києву більше свободи для використання зброї Штатів по території ворога.

ЗМІ писали, що в Україні існує певне розчарування через те, наскільки “географічно обмеженим”, на відміну від позицій деяких інших країн, є наразі такий дозвіл від США.