UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зеленський зробив прогноз щодо ситуації в Маріуполі

Влада перебуває на постійному зв'язку з бійцями, які боронять місто - йдеться про батальйон "Азов". 

Президент України Володимир Зеленський під час поїздки у Бучу підтвердив, що ситуація в Маріуполі - найважча, тому він сподівається на посередництво Туреччини. Про це повідомляє УП

Зеленський також відповів на питання журналіста про те, чи розглядає українська влада можливість деблоками міста: "У Маріуполі одна з найскладніших ситуацій. Боюсь, що про всі сценарії я вам не маю права говорити. Займаємось підтримкою хлопців, їм дуже складно. На зв'язку я і главком в принципі щоденно. Говоримо про посередництво саме в цій місії з Туреччиною. Непросто там. Думаю, що найближчі дні, а може, найближчі години у нас з'явиться відповідь на ваше дуже складне питання. Залежить все, ви знаєте, на жаль, від кого".

Читайте також: У Маріуполі знищено 90% інфраструктури міста

У британській розвідці заявили, що Маріуполь є головною метою російської армії зараз. Взяття міста допоможе Росії поєднати окупований Крим сухопутним кордоном зі своїми територіями.

З початку російського вторгнення із заблокованого міста вдалося евакуювати десятки тисяч українців, але ще близько 150 тис. мешканців міста залишаються там.