UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зеленський: «Збройний десант на Гостомель блоковано, надано наказ на знищення»

Президент Володимир Зеленський заявив, що озброєний десант, який прямував до Гостомелю, блокований, передає «Інтерфакс-Україна». За словами глави держави, надано наказ на знищення.

«Ворожий десант у Гостомелі блокують, війська отримали наказ на знищення», - заявив Зеленський у відеозверненні.

За його словами, у напрямку Донецької та Луганської областей ЗСУ успішно дають відсіч противнику, Харків надійно утримується. При цьому Зеленський зазначив, що найпроблемніша ситуація на півдні України.

«Найбільш проблемна ситуація на півдні. Наші війська ведуть запеклі бої у передмісті Херсона. Ворог тисне із окупованого Криму, намагається просунутися у бік Мелітополя», - додав президент.

За словами глави держави, на півночі України ворожі сили повільно рухаються у Чернігівській області. Проте він запевнив, що там є сили для стримування. Також Зеленський заявив про надійно побудовану оборону у Житомирській області.

«Так, є втрати. Так, захоплені в полон росіяни... Декому з них наші лікарі надають допомогу – тим, хто здався в полон. Знищено багато російських авіаційних та броньованих технік», - резюмував Зеленський.

Читайте також: "Росія, зупинись": реакція українських спортсменів на вторгнення російських військ

Вранці 24 лютого президент РФ Владімір Путін заявив, що він "ухвалив рішення щодо проведення спеціальної військової операції" в Україні. Близько 5-ї ранку Росія почала вторгнення в Україну, у багатьох великих містах пролунали вибухи, десятки людей постраждали та загинули.