UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зеленський: «Вже встановлено особу військового РФ, який зґвалтував немовля»

Президент України підкреслив, що тепер російська армія асоціюватиметься зі зґвалтуванням немовлят.

Виступаючи перед парламентом Литви український президент Володимир Зеленський розповів про російського десантника-педофіла, який зґвалтував немовля. Голова держави повідомив, що особу воєнного злочинця вже встановлено.

«Встановлено навіть цю особу - російський воїн Бичков з Пскова, десантник або спецпризначенець, який відправляв товаришам відео того, що він робить з немовлям, як він знущається з немовля. Ось такий російський військовий «захисник дітей»… Ось із таким тепер буде асоціюватись російська армія, російські десантники, з Пскова – зґвалтування немовляти», – заявив президент парламенту Литви.

Зеленський зауважив, що можливо російські пропагандисти вже почали виправдовувати злочин. Водночас президент України додав, що цей злочин залишиться на відповідальності рупорів Кремля і тих країн світу, які досі не вимкнули російську пропаганду на телебаченні.

Володимир Зеленський звернувся до міністра оборони Росії Сєргєя Шойгу і запитав, чи він би запросив таких десантників зі Пскова для захисту своїх дітей.

Читайте також: Розпочати кримінальне провадження по факту зґвалтування чи зібрати статистику таких злочинів під час війни дуже важко: називаємо причини

Повідомлялося, що Українські правоохоронці відкрили низку кримінальних справ за фактами знущань та зґвалтувань російськими окупантами у Донецькій, Київській, Харківській та Херсонській областях. Однак, за словами заступника генпрокурора Ігоря Мустеца, виявлення відповідних фактів та подальше досудове розслідування, з одного боку, ускладнено тим, що потерпілі перебувають на окупованих територіях та не мають змоги звернутися до правоохоронних органів. З іншого боку ситуація ускладнюється тим, що про факти насильства правоохоронцям не повідомляють, оскільки багато жертв не хочуть інформувати про вчинення стосовно них такого злочину.

Детальніше про труднощі розслідування цього виду злочину, роботу психологів і фейки читайте у статті Алли Котляр «Зґвалтовані росіянами. Як допомагати, а не «нанести добро»?»