UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зеленський ввів в дію рішення РНБО про водні ресурси

У рішенні задекларована мета забезпечити українців якісною питною водою.

Президент Володимир Зеленський ввів в дію рішення Ради національної безпеки і оборони від 30 липня «Про стан водних ресурсів України».

Указ №357/2021 глава держави підписав у п'ятницю, 13 серпня. Він набуває чинності в день оприлюднення. Контроль за виконанням рішення президент поклав на секретаря РНБО Олексія Данілова.

Основна задекларована мета рішення РНБО - забезпечення українців доступом до якісної питної води.

Кабінету міністрів доручено:

 

Міністерство закордонних справ, Міністерство фінансів, Київська міська державна адміністрація і «Київводоканал» мають звернутися до уряду Японії з проханням прискорити укладення договору генерального підряду з реконструкції споруд очищення стічних каналізаційних вод і будівництва технологічної лінії з обробки й утилізації осадів Бортницької станції аерації.

 

Міністерству захисту навколишнього середовища і природних ресурсів і Державному агентству водних ресурсів доручено:

Державній екологічної інспекції - забезпечити належний контроль за виконанням вимог природоохоронного законодавства підприємствами, що здійснюють скид стічних вод.

Державній службі з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів:

Місцевим органам виконавчої влади та органам місцевого самоврядування:

Читайте також: Рада уточнила порядок передачі в оренду водних об'єктів в комплексі із земельною ділянкою

Детальніше про те, як забруднюються водойми України і якого слона в кімнаті українська влада не помічає, читайте в статті Ганни Даниляк "Дніпро, могутній і брудний".

Про те, яким чином Україні реагувати на сучасні виклики у сфері водних ресурсів, читайте в статті Сергія Афанасьєва і Юрія Ландау " Навіщо потрібні водосховища? " у ZN.UA.