UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зеленський вважає вакцину Covishield «однією з найкращих на сьогодні»

Глава держави точно не відповів на питання про те, коли варто очікувати прибуття вакцини в Україну.

Президент України Володимир Зеленський відзначив високу якість вакцини проти коронавиірусу індійського виробництва Covishield виробництва Serum Institute India. Про це він повідомив під час в інтерв'ю українським телеканалам, передає "Інтерфакс-Україна".

"Це одна з кращих на сьогодні вакцин", - сказав Зеленський, додавши, що перша партія вакцини, яка буде поставлена в Україну, - виробництва компанії AstraZeneca.

"Ми вже говоримо про дві вакцини, на яких ми ставимо перші пріоритети: це була Pfizer і AstraZeneca. Зараз ми говоримо про AstraZeneca... ми говоримо про першу партії саме AstraZeneca. Але окремо в Індії ми спілкуємося ще про одну вакцину", - сказав президент.

При цьому глава держави точно не відповів на питання про те, коли варто очікувати прибуття вакцини.

"Не хочу говорити, коли прибуде - хочу дочекатися, коли прибуде. Завантажена вже. Із заводу виїхала в нашому напрямку", - резюмував Зеленський.

Читайте також: Вакцина Pfizer показала високу ефективність блокування передачі коронавірусу – ЗМІ

Раніше міністр охорони здоров'я Максим Степанов оприлюднив відео відвантаження до України партії індійської вакцини від коронавірусу Covishield (Oxford/AstraZeneca).

Повідомлялося, що півмільйона доз вакцини із заводу-виготовлювача в індійському місті Пуне доставлять вантажним літаком в Україну з зупинкою в Стамбулі. Після прибуття препарат розподілять між регіонами, згідно з планом МОЗ.

Нагадаємо, минулого тижня Степанов полетів до Індії домовлятись про постачання вакцини від ковід. Україна залишається єдиною країною Європи, де досі не розпочалася вакцинація.