UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зеленський вважає, що деокупувати Крим буде простіше, ніж Донбас

Пояснив він це тим, що у Донецькій та Луганській областях вже 10 років тривають бойові дії. Як наслідок, у цих регіонах багато сепаратизму та високий рівень мілітаризації. 

Президент Володимир Зеленський припустив, що деокупувати Крим може виявитися простіше, ніж Донбас, наголошуючи, що йдеться в тому числі й про ментальне повернення громадян в Україну. Під час спілкування зі студентами він наголосив, що може статися так, що території повернути вдасться швидше, ніж людей, хоча і там, і там є ті, хто чекає на звільнення. 

"Наприклад, якщо ми беремо Донбас, люди живуть там 10 років, живуть в іншому просторі і це довгий процес. Може бути по-різному. Я вважаю, що складніше з Донбасом, - пояснив Зеленський. - Мені партнери колись казали: вам буде майже неможливо повернути Крим і дуже складно повернути Донбас. А на мою думку, якщо ми говоримо про людей, все одно території повертаються з людьми, якщо люди не хочуть - буде дуже складно".

Складність деокупації Донбасу Зеленський пояснив також тим, що в регіоні вже десять років тривають бойові дії. Там також є багато сепаратизму, а територія максимально мілітаризована. 

"Стосунки зрозумілі. І навіть зараз, коли Росія проти нас воює, найжорсткіші сепаратисти стоять, біжать росіяни, а ці стоять. Це також про щось говорить", - пояснив президент.

Щодо Криму, то, на думку Зеленського, півострів "дуже чекає на повернення". 

Читайте також: Опитування: Коли після звільнення Криму та Донбасу там мають відновити місцеве самоврядування

Нагадаємо, раніше президент України Володимир Зеленський заявляв, що погоджується з тезою про те, що війну можна припинити, якщо віддати росіянам Крим та Донбас. Втім, він наголосив, що цим наша держава не здобуде миру.