UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зеленський виступив за візову лібералізацію для громадян Індії та Китаю

Президент сподівається оживити туристичну галузь за допомогою індійців і китайців.

Президент Володимир Зеленський заявив про необхідність якомога швидше спростити умови в'їзду в Україну для громадян Індії та Китаю. Відповідну заяву глава держави зробив на нараді, присвяченій урядової дорожній карті розвитку туризму, в понеділок, 13 липня, повідомили в Офісі президента.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба запевнив президента, що Кабмін працює над лібералізацією візового режиму для туристів зі згаданих країн. Зеленський, в свою чергу, сказав, що це «потрібно зробити якомога швидше».

Міністр культури Олександр Ткаченко відзвітував про «стратегічне бачення розвитку туризму в Україні».

За його словами, уряд працює над впровадженням системи туристичної статистики, новим профільним законопроектом, удосконаленням системи управління галуззю, створенням реєстру суб'єктів туристичної діяльності та діджіталізаціэю.

Ткаченко також повідомив, що Мінкульт спільно з облдержадміністраціями працює над формуванням туристичних маршрутів у регіонах. Крім того, міністр анонсував запуск мультимовного порталу Visit Ukraine.

Читайте також: В Єгипті вводять туристичні візи

Раніше Володимир Зееленський вже висловлювався на користь відміни віз для громадян Китаю, Австралії, Нової Зеландії та низки арабських країн. Свою позицію президент пояснював тим, що «Україна повинна конкурувати за туриста».

«Треба лібералізувати візову політику: якщо країни скасовують візи для українців, які приїжджають до них, - ми для них скасовуємо», - заявив Зеленський в ході візиту до Хмельницької області 4 червня.

Перед цим Зеленський пропонував візову лібералізацію, щоб стимулювати медичний туризм.

Відзначимо, що ні Китай, ні Австралія, ні Нова Зеландія візи для українців не скасовували.