UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зеленський висловив співчуття родичам жертв ДТП в Польщі

В аварії загинули 6 українців.

Президент України Володимир Зеленський висловив співчуття у зв'язку з трагічною ДТП українського автобуса в Польщі.

Про це президент написав у суботу в Twitter.

"Серцеві співчуття сім'ям українців, чиї близькі загинули та отримали травми в результаті аварії автобуса під польським Кашице. Наші консули - на місці трагедії. Робимо все можливе для надання допомоги", - написав Зеленський.

Нагадаємо, рейсовий автобус Познань - Херсон потрапив у ДТП неподалік польського міста кашку. Як наслідок, 6 громадян України загинули, ще 15 потрапили до лікарні.

На місце трагедії вже виїхав український консул. Зараз посольство взаємодіє з місцевою владою, щоб допомогти постраждалим.

Насправді постраждалих в ДТП 35, проте ще 15 українців не мають потреби в допомозі.

Читайте також: Троє українців постраждали в ДТП з автобусом в Єгипті

Попередня причина трагедії - водій не впорався з керуванням. Зараз правоохоронці встановлюють причину ДТП.

Щорічно в автомобільних аваріях в Україні гинуть тисячі людей. Причинами ДТП експерти називають поганий стан доріг і дорожньої інфраструктури, а також недотримання правил дорожнього руху, як водіями, так і пішоходами.

У 2020 році на дорогах України сталося понад 26 тисяч автомобільних аварій з потерпілими, понад 3,5 тисячі людей загинули, майже 32 тисячі - отримали травми.

Детальніше про статистикою ДТП читайте в статтях Наталії Рингач "Правила дорожнього небезпеки" і "Ціна втрат, яким можна запобігти. ДТП в Україні", а про роботу поліції - в матеріалі Антона Геращенко "Зупинимо смерть на дорогах!" в ZN.UA.